Вход

SFbBox by psd to html

Oториноларингологията е една от най-старите медицински специалности в България. Популярно название на тази специалност у нас е УШИ-НОС-ГЪРЛО (УНГ). Тя е дисциплина занимаваща се с анатомията, физиологията и заболяванията /остри и хронични/ на ушите, носа, гърлото, ларинкса и слюнчените жлези. Тук спадат още заболяванията на хранопровода и бронхите, дефектите на гласа и слуха.
Лекарите са обучени в медицински и хирургически умения за лечение на пациенти със заболяванията на уши, нос, гърло (УНГ), и свързаните с тях структури на главата и шията.

Техните специални умения включват диагностициране и провеждане на правилно лечение на заболявания на синусите, ларинкса, устната кухина и фаринкса, както и структурите на врата и лицето.

Медицински център Хармония ООД разполага с всички необходими инструменти за правилна диагностика и лечение на болки или оплаквания свързани с ушите, носа и гърлото. В кабинета по УНГ се преглеждат болни със заболявания на горните дихателни пътища - ушите, носа и гърлото. Лекуват се както възрастни пациенти, така и деца.

В кабинета се правят диагностични изследвания и специализирани манипулации, както и свързаните с тях лечебни дейности.


Какво е аудиометрия?

Аудиометрията е съвременен и ефективен метод за диагностика на нарушенията на слуха.
Това е измерване на остротата на слуха, чрез определяне на чувствителността на слуховия орган към звукови вълни с различна честота.


Кой се нуждае от аудиометрия?

Всеки, който се грижи за състоянието на слуха си. Всички работещи в шумна среда, а това са- пожарникари, полицаи, строители, музиканти, пилоти, служителите на летищата, работниците в оживени магазини, работници в печатници, шофьори на големи камиони, работници в шевни работилници, учители, автомеханици, работещи с дървообработващи машини. Полезно е да се направи аудиометрия и при всеки човек, който е установил че слуха му отслабва по някаква причина. Без аудиометричното изследване сега е немислима точната пространствена и функционална диагностика в патологията на ухото. прави в специализирани клиники или кабинети. Медицински център Хармония предлага изследване на въздушна и костна проводимост с най-модерен апарат, както и резултат от изследването.


Апаратура в кабинет Уши Нос Гърло

 

Кабинет Уши Нос Гърло на Медицински център Хармония разполага със съвременен диагностичен аудиометър на датската фирма Oscilla