Скъпи пациенти ! Може да се чувствате спокойни при нас. Нашият екип е взел всички мерки за дезинфекция и проветряване. Скъпи пациенти ! Може да се чувствате спокойни при нас. Нашият екип е взел всички мерки за дезинфекция и проветряване.   

Специални предложения с ваучери

Кое е най-най-важно в живота? За истинските причини да имаме три деца
Не само две съкровища. Защо не три съкровища? Отпуснете душите си ...

1.    За раждаемостта и причините да имаме три деца: предимство e да имаш повече, а не по-малко деца. Българският семеен модел с три деца...


2.    За баланса между децата и работата: Успялата жена или мъж са тези, които балансират успешно между децата, грижите за семейството и скъпоценната работа. Неуспели са тези жена или мъж, дори да са високи доходи, които само и единствено работят, а нямат време да родят и отгледат децата си. Работата не е вечна за никой. Работа има за работливите. Днес сме на една работа, а утре уволнени от нея или напуснали сами. Сигурни ли сте, че след десет години ще сте на същата работа?  А децата са си само Ваши. Никой не може да Ви ги отнеме. Децата са по-важни от работата. А може би работата е по-важна от децата ?
3.    В миналото, а и днес животът е изключително опасен. Както за Вас, така и за децата: катастрофи, природни бедствия и т.н. ... Нима сте сигурни, че като имате само едно-единствено дете то няма да си тръгне завинаги от Вас ?  Тръгването може да е за чужбина, но може да е и за по-далече... Представете си, че цял живот отглеждате само едно-единствено дете. И изведнъж съдбата Ви го взима. Какво ще се случи с Вас тогава... Сами си отговорете.
4.    Трудната съдба на едно-единствено дете: Защо да оставяме детето си без близки хора на този свят, като се въздържаме да му създадем братя и сестри? Децата Ви са силни когато имат братя и сестри. Братската и сестринската взаимопомощ е голяма сила в живота. Нима ще лишим децата си от другари в живота?
5.    Децата, като най-ценното вложение във Вашия живот: За какво ядем хляба си, ако не оставим наследници от нашия престой на земята? Важната и често неосъзнавата дилема: Да си купя нов автомобил или къща или да си имам още едно дете ? Егоизъм или щедрост?
6.    При три деца помощта за Вас, след като остареете, би следвало да идва от повече места. При три деца имаме по-спокойни старини. Има кой да Ви дойде на гости по празниците, кой да Ви се обади, на кой вие да се обадите...
7.    Три  деца в семейство означава по-силна българска държава. Децата са бъдещето на България. Колкото повече деца се раждат и добре възпитават, толкова по-силна държава ще имаме. Ще има повече работници, поети, писатели, строители, музиканти, учени, спортисти. Всички те са, както потребители, така и данъкоплатци за България. Например какво казват в Германия, когато се роди ново дете: „Роди се нов данъкоплатец за Германия”. Интересен възглед на германците за собствената държава, нали?
8.    България стимулира раждането и отглеждането на три деца. Който не го знае нека прочете следните истински факти:
8.1.    Фактите:  В България държавата плаща за раждането на първо, второ и трето дете. Може сумите да не са огромни, но ги плаща. Предоставят се други облекчения за три и повече деца в семейството.
8.2.    На всяка българска майка България предоставя възможност за 55 (петдесет и пет) седмици платен отпуск по майчинство: 3 (три) седмици преди раждането и 52 (петдесет и две) седмици след раждането. След раждането за период от 52 седмици (една година) майката получава 90 (деветдесет) % от заплатата, на която е осигурявана. Само, за да си гледа бебето! Без да ходи на  работа. След изтичането на първите 52 седмици платено майчинство българската майка има възможност за още 52 седмици (този път неплатен) отпуск. И никой не може да я уволни докато детето не навърши три години. Законът е на нейна страна.
8.3.    Фактите другаде: За сравнение в САЩ майчинството е само 2 (две) седмици преди раждането и само 4 (четири) седмици след раждането (общо 6 седмици). Майката се връща на работа. Детето се дава на ясла или на гледачка (обикновено емигрантка). Във Великобритания, Ирландия и Дания, майчинството е до 8 (осем) седмици след раждането. След това майката се връща на работа. Често се случва майката да излиза в обедната почивка, за да отиде да накърми бебето си.  Кое е по голямо: 55 седмици или 8 седмици? Нима България не е цивилизована страна? И даже по-цивлизована? Нима българската държава не помага на българската майка най-много ?
8.4.    Точка 8 е написана, за да обърне внимание, че твърденията, че българската  държава не помага на българската майка трябва да се сравняват честно и почтено с данните за други, добре икономически развити, страни.
9.    Фактори влияещи отрицателно върху спокойствието и сигурността на родителите и върху броя на децата:
9.1.    Икономическата криза и броят на децата: Знаете или не знаете, но икономическите кризи в капитализма са чести и редовни. На всеки около десет години кризите неизбежно идват, нали? Забелязали сте нали? Това значи ли да нямаме деца по време на криза? Мислете с главите си: кризата ще отмине, но вие вече ще сте по-възрастни. А и броят на яйцеклетките при жената ще е намалял (Ако не знаете: жената има запас около 500 яйцеклетки за целия си живот).
9.2.    Всекидневните лоши новини по телевизията: Не се влияйте от тях! Журналистите търсят сензации с лошите новини. Лошите новини продават рекламно време. Те привличат внимание, включително и Вашето внимание. Така е устроен човешкият мозък: нужни са му хляб и зрелища. А истинският живот е много по-хубав от този живот, който е представен в новините. Живейте си живота и правете деца заради Вас самите. Въпреки лошите новини по телевизията. Защото децата са единственото най-важно нещо в живота. Нима ще позволите на други хора, например журналистите, показващи лоши новини, да определят Вашата гледна точка за света около Вас?
9.3.    Щастието: Размерът на заплатата не определя колко сте щастливи. Само броят на децата и Вашата вътрешна нагласа определя колко сте щастливи. Не бъдете егоисти, не мислете само за себе си. Отпуснете душата си и създайте повече наследници. Не се страхувайте. Отпуснете си душата. Повярвайте! Колкото повече деца имате, толкова ще сте по-щастливи.
9.4.    Не може да осигурите абсолютно всичко на Вашите деца: Невъзможно е. Или можете? Важно е да ги възпитате добре. И да им дадете хъс за борба в живота. А за възпитанието и за хъса няма нужда от пари. Възпитанието на децата и желанието им за успех идват от примера и държанието на родителите. Важно е количеството любов давано на децата от Вас, а не количеството пари, автомобили и апартаменти давани на детето. Материалните неща, дадени наготово, развалят децата. Правят ги  да не са борбени.
10.    Българките и българите са умни хора и ще разберат тези послания: направете сами щастието си в живота: Вашите три деца.
11.    Ако искате да не дойдат други народи на нашата хубава земя – правете три (или повече) деца. За тази цел две деца са малко. Където са две деца, там лесно се гледа и трето дете, тъй като вече имате опит. Имате дрехи, обувки и принадлежности. Вече не Ви е страх от всяко кихване и болест, тъй като знаете причината за нея.
12.    Не се страхувайте от грижите при отглеждането на децата. Това са сладките грижи в живота. Децата са много по-важни от Вашата скъпоплатена работа, от новата Ви кола, от екскурзиите. Децата са Вашето бъдеще. Те ще подължат рода Ви. Или колата и къщата ще продължат рода Ви ?
13.    Децата са бъдещето на България. Без поне три деца в семейство, няма да има бъдеще България. Няма да се продължи Вашия личен ген, Вашата фамилия. Вашето родословие ще се прекъсне. Не е приятно да знаеш, че няма кой да наследи името ти... Или е приятно ?
14.    Страхът има големи очи: със сигурност ще се справите с раждането, отглеждането и възпитанието, както на едно и две, така и на три деца. Спомнете си за Вашите баби и дядовци, който са имали по 5-6 и повече деца в още по-диви времена на войни и робство. И са се справили. България е оцеляла, защото само за един век (от 1780 до 1880) българите са се утроили.
15.    Бъдете абсолютно сигурни, че ще успеете да дадете на Вашите деца добро бъдеще, чрез добро възпитание, чрез много обич и много гушкане. Не бъдете егоисти! Не живейте единствено за себе си и заради червата си. Децата са най-хубавото нещо на света! Или не са ?
    
Дата: 01 Юни 2014 г.

                           
 Митко Димитров