ВЪТРЕШНИ БОЛЕСТИ
КАРДИОЛОГИЯ И РЕВМАТОЛОГИЯ
ОЧНИ БОЛЕСТИ
АКУШЕРСТВО И ГИНЕКОЛОГИЯ
[начало] [e-mail] [english]
ТЕЛЕФОН ЗА КОНСУЛТАЦИИ И ЗАПИСВАНЕ
02/ 874 00 22
088/ 874 00 22
РАБОТНО ВРЕМЕ
понеделник - петък
08.00 - 19.00
събота
10.00 - 14.00
ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ
АКТУАЛНИ ПРОМОЦИИ
ФИЗИОТЕРАПИЯ И РЕХАБИЛИТАЦИЯ
ГРАФИК НА ЛЕКАРИТЕ
НЕВРОЛОГИЯ
ЕНДОКРИНОЛОГИЯ
КИНЕЗИОТЕЙПИНГ
УШИ НОС ГЪРЛО
МАНУАЛНА ТЕРАПИЯ
НОВО
НЕВРОЛОГИЯ
КАКВО Е НЕВРОЛОГИЯТА ?
Неврологията е наука, която се занимава с нормалните
функции и болестните разстройства на нервната система.

Дели се на обща и специална :
-Общата неврология изучава анатомичните и физиологични основи на нервните функции - рефлекси, сетивност и др., методите на тяхното изследване, разстройства, както и доплерсонография, контрастно рентгеново изследване и пр.
-Специалната неврология изучава заболяванията, както на
централната и периферна нервна система, така и на вегетативната нервната система - функционални /неврози/ и органични - мозъчни инсулти, моно- и полиневропатии, вестибулопатия, дискова херния, възпалителни заболява-ния и други.
Съгласно специализацията на „Медицински център Хармония” в областта на „Физиотерапия и рехабилитация” ние разполагаме с опитни специалисти и консултанти в област „Неврология”. Те работят заедно за постигане на качествен резултат в диагностиката и лечението на неврологичните оплаквания и тези на опорно - двигателния апарат.
Оборудване и апаратура
ЦЕНИ
ДОПЛЕРСОНОГРАФИЯ на кръвоносни съдове (артерии и вени) - често използван ултразвуков метод за откриване на нарушения в съдовия кръвоток на главата, шията и крайниците вследствие на различни причини. Показания за това изследване са следните симптоми: мигрена, главоболие с неизяснена причина, залитане, световъртеж. Необходимо е да се направи и при следните състояния:  артериална хипертония, състояния след прекаран инфаркт или инсул, мозъчно-съдова болест. Профилактично също е полезно да се направи доплерово изследване и при: високи мазнини и холестерол в кръвта, възраст над 40 год., тютюнопушене.
Изследването се извършва от лекар  невролог, съдов хирург.